Ca în orice afacere, și în domeniul tractărilor auto este necesar a avea atât echipament profesional, cât și o mână de lucru calificată. Una fără alta echivalează cu riscuri pe care nimeni n-ar trebui să și le asume. Firește, nu putem ști care dintre companii îndeplinesc ambele condiții, decât dacă acestea ne sunt recomandate de către un cunoscut, sau dacă citim părerile utilizatorilor care-au apelat la serviciile lor. Dar cât de mult contează un echipament bun și cât de mult contează personalul calificat?

Să începem cu troliul. El este elementul cu care începe orice tractare auto. Un troliu profesional trebuie să reziste la tensiuni suficient de mari pentru a acoperi întreaga gamă de autovehicule din oferta firmei de tractări. Aceasta implică un motor suficient de puternic, un cablu rezistent și o prindere pe șasiu solidă, pentru că, dacă oricare dintre aceste elemente cedează, atunci aceasta echivalează cu dezastrul. Iar a ceda nu depinde numai de calitatea pieselor, ci și de cunoștințele personalului care manipulează troliul. Spre exemplu, nealinierea corectă a autovehiculului cu probleme, poate induce tensiuni suplimentare în sistemul de tractare, forțând inutil componentele acestuia. Omiterea deconectării frânei de mână, respectiv a deconectarii transmisiei are aceleași efecte. La fel și verificarea gradului de încărcare a autovehiculului: o mașină grea, care transportă încărcătură, poate solicita peste limita superioară orice za a întregului lanț. De aceea, un angajat experimentat poate face diferența dintre succes și eșec.

Apoi, să continuăm cu ancorarea mașinii, care se face cu chingi și cu propriul sistem de frânare al autovehiculului. Chingile, deși aproape imposibil de rupt, trebuie prinse de piesele rezistente ale mașinii. Dacă șoferul autovehiculului de tractare nu identifică corect aceste puncte de prindere, ați putea sfârși cu piese rupte sau, mai grav, cu alunecarea mașinii de pe platformă.

În final, un șofer experimentat știe că o platformă încărcată se comportă la condus complet diferit de una goală. De aceea, el va putea să tracteze în siguranță mașina până la destinație, fără a întârzia excesiv și fără a fi pus în dificultate de greutatea în plus și de distribuția diferită a maselor pe punți.