VIDEO // Topul celor cele mai slabe mașini noi din 2023. Ce alternative fiabile există

Categories: Без рубрикиBy Published On: 15.04.202337 min read814 words0 Comments

Un clasament din America de Nord ne arată de ce mașini ar trebui să ne ferim. Modele deloc fiabile, ale căror reparații vor costa foarte mult.

Atunci când căutăm o mașină, fie nouă sau la mâna a doua, vrem să fie cât mai potrivită pentru nevoile noastre. Pe lângă criteriile de putere, spațiu sau siguranță, trebuie să avem grijă și la fiabilitatea modelului pe care ni-l dorim. Degeaba este frumos sau puternic dacă nu ne putem baza pe el atunci când avem nevoie.

Canadienii de la Car Help Corner au alcătuit un clasament al celor mai slabe mașini noi pe care le poți cumpăra. Sunt modele foarte stricăcioase, ale căror reparații vor costa foarte mulți bani.

1. Hyundai Santa Fe

Potrivit datelor furnizate de Car Edge, Hyundai Santa Fe are costuri de întreținere de aproape 40.000 de dolari pe parcursul a cinci ani. Fie că este vorba de depreciere, consum de combustibil sau asigurări, Hyundai Santa Fe se află la coada segmentului. Nici la capitolul fiabilitate nu stă prea bine, având de-a lungul timpului o serie de rechemări. O alternativă mai bună este Toyota RAV4, un SUV cu costuri de întreținere mult mai mici.

2. Chrysler Pacifica

Chiar dacă monovolumele nu se mai bucură de popularitatea din trecut, încă mai există câteva modele piață, în special în America de Nord. Chrysler Pacifica, la fel ca Hyundai Santa Fe, are costuri de întreținere mari, mare parte dintre acestea survin din cauza deprecierii foarte mari de care suferă aceste mașini. De asemenea, are o reputație pentru fiabilitatea destul de slabă și pentru costurile mari ale reparațiilor. O alternativă mult mai bună este Toyota Sienna.

3. Ford Explorer

Actuala generație de Ford Explorer nu este tocmai un monument de fiabilitate. Conform Car Edge, un Ford Explorer îl va costa pe proprietar circa 43.000 de dolari în primii cinci ani. Pe lângă deprecierea care intervine la mașinile noi, costurile asigurării și consumul de carburant contribuie și ele la această sumă. Au existat probleme la motoare, transmisii, dar și pe partea electrică. O alternativă mult mai fiabilă este Toyota Highlander.

4. RAM 1500

În segmentul camionetelor, cea mai păguboasă alegere este RAM 1500. Din cauza deprecierii mari, a consumului mare de carburant și a fiabilității precare, RAM 1500 nu se numără printre recomandările din acest clasament. În schimb, o alternativă mai bună este GMC Sierra.

5. Jeep Grand Cherokee

Conform Car Edge, Jeep Grand Cherokee este SUV-ul de clasă medie cu cele mai mari costuri în primii cinci ani. Suma ajunge la puțin peste 50.000 de dolari și o mare parte din acești bani o reprezintă deprecierea, combustibilul și asigurarea. Nici la fiabilitate nu stă foarte bine, unii proprietari raportând probleme, mai ales după perioada de garanție. Alternativa propusă de Car Help Corner este Honda Passport.

6. BMW Seria 5 și Audi A6

Potrivit clasamentului, ambele mașini au costuri de exploatare de circa 64.000 de dolari în primii cinci ani, mare parte din această sumă fiind reprezentată de depreciere. Car Help Corner recomandă, în schimb, Lexus ES, datorită costurilor mai mici de exploatare și a fiabilității mari.

7. Land Rover Range Rover Velar

Este unul dintre cele mai arătoase SUV-uri de pe piață, dar în acest caz frumusețea costă. Nu doar prin prețul de achiziția, ci și prin costurile de exploatare mari ale acestui model. Este o mașină care se devalorizează rapid din cauza fiabilității scăzute și a costurilor mari de întreținere. O alternativă mai prietenoasă cu buzunarul ar putea fi Lexus RX.

8. Tesla Model S și Model X

Ambele nave amiral ale companiei Tesla suferă de deprecieri mari. Cu toate acestea, cea mai convenabilă mașină electrică atunci când vine vorba de întreținere este Tesla Model 3, cel mai accesibil model produs de compania americană.

9. Lincoln Navigator și Cadillac Escalade

Două SUV de mari dimensiuni pe care le putem vedea pe drumurile din State și nu numai, Navigator și Escalade se numără printre mașinile pe care clienții ar trebui să le evite. Suferă de deprecieri foarte mari, iar consumul de carburant este foarte mare. Potrivit Car Edge, cel mai bun SUV din categoria full size este Toyota Sequoia.

10. Land Rover Range Rover

Cel mai scump model pe care îl produce brandul Land Rover, Range Rover-ul full size, închide acest clasament. Potrivit datelor Car Edge, un Range Rover îl va costa în medie pe proprietar, în primii cinci ani, circa 125.000 de dolari. Deprecierea joacă un rol important aici, dar și celelalte costuri precum asigurarea și mentenanța sunt destul de ridicate. Dacă doriți neapărat un SUV mare, capabil în off-road, puteți opta pentru Lexus LS.

sursa: promotor.ro

Distribue!